Cancerul- Cum ne protejam natural impotriva cancerului ?
Cu cat este mai mare durata de timp dintre ultima masa din timpul zilei si momentul in care mergi la somn, cu atat este mai mica sansa ta de a a dezvolta doua dintre cele mai comune forme de cancer. Este vorba despre cancerul de prostata la barbati si cancerul de san la femei. Cercetatorii spanioli fac aceste declaratii in International Journal of Cancer.
Studiu
Cercetatori, afiliati la Barcelona Institute for Global Health, au studiat 621 de barbati cu cancer de prostata si 1205 femei cu cancer de san. Ei au comparat obiceiurile alimentare cu cele ale unor grupuri de barbati si femei, dar fara cancer.
Rezultate
Cu cat este mai mare durata de timp dintre ultima masa din timpul zilei si momentul in care mergi la somn, cu atat este mai mica sansa ta de a a dezvolta doua dintre cele mai comune forme de cancer. Participantii la care acest interval era de 2 ore au avut intre 16% si 26% sanse mai putine de a dezvolta cancer la prostata si cancer de san, in comparatie cu cei care au avut somnul de noapte imediat dupa ultima masa.
Concluzie
”Aderenta la un model alimentar mai diurn si mai ales o cina timpurie si un interval lung intre ultima masa si somn au fost asociate cu un risc mai scazut al cancerului de san si de prostata subliniind importanta evaluarii rimurilor circadiene in studiile privind dieta si cancerul si revizuirea recomandarilor pentru prevenire”, sintetizeaza cercetatorii.
” Implicatiile acestor constatari se refera atat la cercetare, cat si la sanatatea publica. Cercetariile privind nutritia s-au concentrat asupra cantitatii, tipului de alimente si de asemenea asupra tiparelor de dieta”.
” Este necesar sa se evalueze in continuare la om, dovezile existente din experimentele pe animale care arata ca sincronizarea consumului are implicatii profunde asupra metabolismului alimentelor si asupra sanatatii”.
”Implicatiile in materie de sanatate publica sunt bine recunoscute, precum lipsa cercetarilor bazate pe dovezi, privind mai multe aspecte ale recomandarilor privind regimul alimentar, de exemplu efectul benefic al micului dejun sau ale consumului de cateva sau mai multe mese in timpul zilei”
” Daca aceste constatari vor fi confirmate, vor avea implicatii profunde asupra recomandarilor privind momentul ultimei mese principale, in special pentru culturi din Europa de Sud Est, unde cina este una tarzie.”
O nutritie inteligienta sau o nutritie smart poate fi cheia indepartarii bolilor. Cancerul de prostata si cancerul de san pot fi evitate prin adoptarea unui stil alimentar care sa aiba minim 2 ore intre ora in care mergem la somn si ora ultimei mese din timpul zilei.
Sursa